E-Ticaret Satışı

E-Ticaret SatışıE-Ticaret Satışı son 10-15 yılın en çok tercih edilen iş kollarından biri haline geldi. İş kolunu her anlamda açıklamak gerekirse buna girişimcileri , bu alanda arayış içerisinde olan personelleri , bu konuda eğitim veren okul ve kurumları örnek gösterebiliriz.

E-Ticaret Satışı , internetin Türkiye yaşamının vazgeçilmez bir parçası olmasından itibaren, zeki ve girişimci yatırımcılar, bu alandaki boşluğu hemen değerlendirdiler. Bu firmalar hemen hemen hepimizin bildiği ve çoğumuzun da güvendiği sitelerdendir. hepsiburada.com, gittigidiyor.com, yemeksepeti.com, sahibinden.com vb. Bu siteler hayatımızda öyle yer edinmişlerdir ki bu siteleri bilmeyen yoktur sanıyorum. Bu örneklerden yola çıkarak bir 10 yıl sonrasını daha da iyi görebiliriz. Çünkü E-Ticaret Satışında gelecek kesinlikle var! E ticaret kendini ispatlayalı çok oldu , birbiri üzerine patlayan sosyal medya siteleri de (facebook , twitter, instagram) bu eticaret sitelerinin popülerliğini ve tanıtımını çok güzel yaptı. Her yaştan , her milletten , her cinsiyetten ve her türlü mesleğe ait kişi sosyal platformlarda yer alıyor , internette geziniyor, alışveriş ihtiyacını karşılıyor. Durum böyleyken , bir şirket olup da eticarette olmamak gerçekten büyük ihmalkarlık…

E ticaret sitesi kurmayan kişiler , büyük bir zararın içerisindeler , çünkü gelecek 10 yılda showroomu olan firmalar kepenk kapatacaklar, çünkü online alışverişe rağbet çok daha fazla. Bir de e-ticaret sitesi olduğu halde satış yapamayanlar var. Bu sitelerin de yanlış yaptığı bazı durumlar söz konusu. E-Ticaret Satışı niçin olmaz biraz da bunlardan bahsedelim…

E-ticaret siteniz için zararlı durumlar:

  1. Sitenize XML yolu ile ürün aktarmak
  2. Sitenizden başka sitelere link çıkışı sağlamak
  3. Anasayfada yazıdan çok resim bulundurmak
  4. Sitenin açılış süresinin uzun olması
  5. Sitenizde kopya içerik olması
  6. Sitenizdeki resimlerin kopya olması
  7. Sosyal medyada sitenizin yer almaması
  8. Robot.txt dosyanızın iyi çalışmaması
  9. Sisteminizin SEO uyumlu olmaması
  10. Sitenizde meta description alanlarının olmamasıdır.

 

 E-Ticaret Satışı konulu makalemize yorumlarınız ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.